De Batterij +31 (0)168 476 595 | Stadshaven +31 (0)168 472 576 info@jachthavenwillemstad.nl

Passanten

Passanten van harte welkom in Willemstad!

 

Wij bieden onze gasten comfortabele ligplaatsen in de range van 5 tot 40 mtr. U heeft daarbij de keuze uit de stadskade, de stadshaven of jachthaven de Batterij. Is uw schip langer dan 15 mtr dan is vooraf reserveren altijd noodzakelijk. Dit om teleurstellingen te voorkomen. Alle havens beschikken over de blauwe vlag en hebben een geheel gratis en goed werkend WiFi netwerk waarvan de code verkrijgbaar is op het havenkantoor. De luxe sanitair pontons zijn voorzien van alle gemakken waaronder een wasmachine en droger.

U maakt het uzelf en de havenmeester gemakkelijk door zich vóór binnenkomst altijd even te melden. Vaar vervolgens in volgorde van aankomst en met gepaste snelheid naar de toegewezen ligplaats. 

Stadshavens / melden op VHF 31 of 0031 (0)168 47 25 76 In de stadshaven heeft u als passant keuze uit afmeren in een box of aan het gastensteiger. Zolang er plaats is kan er ook worden aangelegd aan de gezellige stadskade. Houdt er rekening mee dat dubbel liggen daar geen uitzondering is. Let op! In het havenkanaal kunnen passagiersschepen tot een lengte van 135 mtr afgemeerd liggen. Laat het uitgaande verkeer altijd voorgaan en geef elkaar de ruimte. Voor dag-passanten is er een speciale ‘boodschappensteiger’ ingericht waar u maximaal 2 uur gratis kunt verblijven. Wilt u langer blijven, meld u dan even bij het havenkantoor. Vanaf 16.00 uur wordt altijd het passanten tarief in rekening gebracht.

Jachthaven de Batterij / melden op VHF 31 of 0031 (0)168 47 65 95 of via intercom op meldsteiger In de Batterij meert u altijd af in een ruime box met eigen stroomvoorziening en hoeft u gegarandeerd niet dubbel te liggen. Invaren ten noorden van het vuurtorentje tussen het groene en rode havenlicht. Hierbij de rode boeitjes aan bakboord houden. Let op! Bij binnenkomst maakt u een scherpe draai naar stuurboord en vervolgens weer naar bakboord.

 

  • Het ‘all in’ passantentarief in Willemstad bedraagt € 2,39 per lengtemeter over alles van uw schip inclusief BTW, stroom, water, sanitair, WiFi en afvalverwerking. Toeristenbelasting bedraagt € 1,52 p.p.p.n.
  • Het dag passanten tarief: Maximaal 2 uur gratis aan de boodschappensteiger / daarna € 1,- per mtr lengte. Vanaf 16.00 uur geldt altijd het tarief van € 2,39 per lengtemeter van uw schip.
  • Download hieronder de plattegrond van de Stadshaven of  jachthaven de Batterij. (Met dank aan Kris Baetens, schrijver van het boekje ‘Ik zeil in Zeeland’)
  • Aan de meldsteiger in jachthaven de Batterij kunt u tevens terecht voor het leegzuigen van vuilwatertanks.

Alle Willemstadse havens liggen op loopafstand van de pittoreske vestingstad Willemstad. U treft er diverse leuke winkeltjes, restaurants en terrasjes. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij de plaatselijke supermarkt en bakker. Voor de kinderen zijn er o.a. speelbunkers, een pannenkoekenrestaurant en een zwembad net buiten de vesting.

Voor uw en onze veiligheid. Houdt toegangspoorten en deuren van de havens gesloten!

 

RESERVEREN

(op de dag zelf) is mogelijk op:

0168 47 65 95 voor de Batterij

0168 47 25 76 voor de Stadshavens

Reserveringsaanvraag

Reserveren van een ligplaats is mogelijk maar kan uitsluitend op de dag zelf. Als u aan het einde van de ochtend of begin van de middag even belt met een van de havenmeesters kunnen wij een vrije ligplaats aan u doorgeven. Komt uw aanvraag middels bijgaand formulier binnen dan zal de havenmeester op de gewenste aankomstdag zelf contact met u opnemen.

Reserveringen voor groepen en evenementen altijd op aanvraag.

Mocht u onverhoopt uw plannen wijzigen dan stellen wij een telefoontje bijzonder op prijs.

Stadshaven: Reserveren kan op 0031 (0)168 47 25 76

Ook als u heeft gereserveerd altijd eerst even uw aankomst melden bij het havenkantoor!

De Batterij: Reserveren kan op 0031 (0)168 47 65 95

Bij aankomst hoeft u zich niet nogmaals te melden, u kunt direct uw toegewezen ligplaats innemen.

 

  • VOORKEUR LIGPLAATS:

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt om uw aanvraag te kunnen verwerken. Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt mits dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

Als de havenmeester afwezig is

Mocht de havenmeester niet meer aanwezig zijn bel dan gewoon met een van de havenkantoren. Vervolgens volgt u de instructies op het publicatie bord aan de toegangspoorten. Onze havens zijn beveiligd en alleen toegankelijk met behulp van een toegangspas. 

De poort nabij het havenkantoor van De Batterij is alleen te openen middels een codeslot. Pas op! De poorten en hekken in De Batterij zijn voorzien van een veilige doch pittige overklimbeveilig. Niet klimmen dus!

Alle toegangen (land- en waterzijde) worden 24 uur per dag door camera’s bewaakt. In de zomermaanden is er tot ongeveer 20.00 uur een havenmeester aanwezig.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina